MVB är en av Sveriges största privatägda byggentreprenörer. Vi har byggt bostäder, skolor, kontor, idrottshallar, hotell och mycket mer i över 50 år.

Nyproduktion eller renovering, ombyggnad och tillbyggnad, alla projekt är för oss lika betydelsefulla och bidrar till en utveckling av staden. Några projekt får dock vårt hjärta att slå lite extra, som många av de fastigheter i centrala Göteborg som vi varsamt renoverat och därmed bevarat för generationer framåt. Eller Operans och Dramatens nya produktionscenter som vi börjar bygga i ett av de starkast växande utvecklingsområdena söder om Stockholms innerstad. Eller alla de skolor som vi byggt och som ger våra barn en bra start i livet. Listan kan göras längre, men vi börjar där.

Här presenteras vi några av våra byggprojekt i Västra Götaland, fler hittar du här

Träslövs Terrass, Varberg

I det expansiva Varberg har vi byggt Träslövs Terrass, ett flerbostadshus med tre huskroppar om vardera fem våningar inklusive källare och garage.  Fastigheten har totalt 66 bostadsrätter från ett till fyra rum, varav några är vindslägenheter med en milsvidd utsikt. På den gemensamma gården finns förutom sitt- och grillplats även miljöhus och cykelförråd.

Läs mer om projektet

Sjölunda skola, Lidköping

I Lidköping har vi byggt Sjölunda skola, en F-6 skola med tillhörande idrottshall. Skolan är projekterad för 350 elever men byggd med flexibla och öppna lösning för att kunna anpassas till framtida förändringar i verksamheten och antal elever. En central målsättning har varit att skapa en skolmiljö för aktivitetsbaserat lärande där lärytor och möbler kan skräddarsys till olika ändamål. Sjölunda skola är byggd enligt kraven för certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Läs mer om projektet

Elisabeths Port, Vänersborg

I Vänersborg bygger vi just nu Elisabeths port, ett 16 våningar högt bostadshus med totalt 79 lägenheter och en gemensam terrass med utsikt över Vänern. Huset blir Vänersborgs högsta och det är uppkallat efter pedagogen Elisabeth Anrep-Nordin som på platsen grundade en för tiden unik dövstumskola. Sommaren 2023 ska fastigheten stå klar. Projektet sker i samverkan med Vänersborgsbostäder.

Läs mer om projektet

Brodalen, Partille

I Brodalens industriområde i Partille har vi byggt en fastighet med 15 lokaler i storlek 150 – 300 kvm anpassade för mindre verksamheter. Lokalerna har byggts nyckelfärdiga med egen entré, vikport, inrett pentry och kaklat WC/dusch. Takhöjden är sex meter. I varje lokal  finnas en entresolyta om ca 18 kvm lämplig till kontorsplats eller förvaring för enklare material. Fastigheten är försedd med en solcellsanläggning på taket som förser huset med el.

Läs mer om projektet

Ska vi bygga något tillsammans?

Har du en idé om ett byggprojekt eller vill diskutera ett samarbete där vi kan vara din byggpartner? Låt oss höras. Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig, eller ring oss direkt. Vi ser fram emot att höra från dig. Varmt välkommen!

MVB Väst
031-340 82 30
info.vast@mvbab.se