Efterlängtad invigning av Skegrie skolas nya lokaler

Invigning av Skegrie skolas nya lokaler


16 november, 2018

Efter sex år av undervisning i paviljonger kan eleverna på Skegrie skola slutligen vistas under samma tak. Under onsdagen invigdes de nya lokalerna som är en del utav en större satsning i området. Bild: Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson klipper bandet. Artikel Trelleborgs Allehanda:

– Det betyder jättemycket för både eleverna och personalen. Det viktigt och kul att kommunen satsar, det gör att vi känner oss värdefulla, säger rektor Linn Jeppsson Berg.

Rektor Linn Jeppsson. Foto: Lisen Däldborg

De nya lokalerna innebär utökade möjligheter till undervisning och är välbehövd, menar hon.

Först nu kan skolan matcha det behov som ett växande Skegrie faktiskt innebär. För skolans 310 elever finns det numera lokaler i skolbyggnaden som rymmer klassrum, musik- och hemkunskapssalar, kurator, skolsköterska och vaktmästeri.

För Maja Billström och hennes klasskamrater i årskurs sex innebär de nya lokalerna en stor förändring. Sedan de började på skolan har de undervisats i de temporära paviljongerna på skolgården.

– Det är skönt, fast det ekar lite, säger Maja Billström om flytten till sitt klassrum.

Tillsammans utgör de nya lokalerna på skolan en del utav en större satsning som kommunen gör i Skegrie på över 155 miljarder kronor. Till vintern skall en ny idrottsarena stå klar och till sommaren även en förskola.

– Att Skegrie växer som det gör är ett gott betyg för oss som kommun. Det betyder att vi gör någonting rätt, säger Ester Alavei, förvaltningschef vid bildningsförvaltningen.

Läs mer om projektet här