Kv Draken, Malmö

MVB erhöll uppdraget att bygga nya bostäder vid Bulltofta i Malmö. Ett attraktivt område med nära till natur och service. Projektet var ett samverkansprojekt med HSB.

Projektet omfattade 65 lägenheter i 3 huskroppen på 8, 6 och 5 våningar samt ett kvartershus, carportar och cykelförråd. Området ligger vid Bulltofta i Malmö med närhet till natursköna ytor såsom park, dammar och skogsdungar. Upplåtelseformen är såväl bostadsrätt som hyresrätt. Lägenheternas arkitektur är ”luftig” med fönster i flera väderstreck och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Från plan två och uppåt är balkongerna inglasade.

Husen är konstruerade med bärande stomme och mellanbjälklag av plastgjuten betong och utfackningsväggar av stålreglar. Yttertaken har en välvd konstruktion av limbjälkar och TRP-plåt med ytskikt av papp. Fasadmaterial består av tegel/säckskurad tegel samt en del skivbeklädnad. Invändigt har ytskikt av parkett/klinker och kakel/målat.

Projektet var en totalentreprenad och utfördes som ett samverkansprojekt med HSB. Husen blev inflyttningsklara under 2012.