Skålen 29 (Tile House), Stockholm

I samverkan med Fokus Nordic (f.d. Scius Partners) har MVB byggt en ny bostadsfastighet i Vasastaden i Stockholm.

Entreprenaden har utförts som en totalentreprenad och omfattat produktion av 79 bostadsrätter på Norrbackagatan i Stockholm, granne med Norra tornet. Lägenheterna har en gemensam takterrass med milsvid utsikt över Stockholm. Den översta våningen har tre penthouselägenheter med dubbla entréer och privata takterrasser.

De 79 bostadsrätterna är utformade i fyra kategorier – Studio, Mini-Suite, Suite och Penthouse. De varierar från 1 rok på 30 kvadratmeter till 5 rok på 143 kvadratmeter, vardera typ med sin egen karaktär och detaljering. Materialen i huset är genomgående påkostade och fasaden består av plattor av grön keramik.

Avtalet är fas två efter genomförd projektering i samverkan mellan parterna. Bostadsrätterna i Skålen 29 kommer att miljöcertifieras enligt Svanen vilket ställer höga krav på att bostaden är bra för miljön och för de människor som ska bo i huset. Energianvändning, byggmaterial, kemikalier och kvalitet på inomhusmiljön är några av de faktorer som ingår i Svanenmärkningen.

Huset har fått namnet Tile House och de första boende flyttande in i maj 2024.

Mer om Tile House