Västerpark, Landskrona

MVB har på uppdrag av Midroc Projects AB och HSB Landskrona Ek. Förening byggt Landskronas högsta flerbostadshus. Ett hus som inhyser både vårdboende och exklusiva bostadsrätter.

Projektet omfattade nybyggnation av ett flerbostadshus i 12 våningar. Byggnaden är indelade i två sektioner. Våning 1-6 är vårdboendeavdelningar med 9 lägenheter per våning, totalt 45 lägenheter och plan 7-12 är byggda som bostadsrätter, totalt 22 lägenheter. Äldreboendet och bostadrättsdelen är försedda med egna entréer.

Bostadsrätterna har fin utsikt över Landskronas hustak. Vissa lägenheter är försedda med takterrass, andra har inglasade balkonger. Möjligheten till egna tillval i lägenheterna har gjort att varje bostadsrätt blivit unik i någon form.

Fasaderna består av en blandning av tegel, glas och fasadskivor för att på bästa sätt smälta in i omgivningen. Huset är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver med en energiförbrukning som är en bra bit under BBR´s krav.

Projektet har drivits som ett samverkansprojekt tillsammans med HSB Landskrona och Midroc. Huset var, vid inflyttningen i april 2016, Landskronas högsta bostadshus.