Första spadtag för äldreboendet Villa Brage i Djursholm

29 maj, 2024

Ett symboliskt spadtag markerade byggstarten för Djursholms nya vård- och omsorgsboende, Villa Brage. Byggnaden, som kommer att bli tre våningar hög, omfattar 60 lägenheter anpassade för demenssjukdom eller somatiska besvär, gemensam festlokal, gym samt lokaler för bland annat hår- och fotvård. Boendet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 4.0

Erik Carmestedt, arbetschef på MVB Öst kommenterar:

– Tillsammans med Vectura och verksamheten skapar vi ett boende som möjliggör för äldre att få vård och omsorg i en hemtrevlig och social miljö, samtidigt som personalen får en funktionell och trivsam arbetsmiljö. Det känns väldigt roligt att MVB får vara en del av detta viktiga samhällsprojekt.

Nils Resvik, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter, tillägger:

– Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med MVB. Det är glädjande att vi nu är i gång med Villa Brage som ger förutsättningar för ett boende med hög kvalitet.

Villa Brage drivs av Vardaga, en ledande aktör inom äldreomsorgen, och beräknas stå klart hösten 2025. Intill Villa Brage bygger MVB sedan tidigare även ett korttidsboende i samarbete med Danderyds kommun.

– Danderyd ska vara den bästa kommunen för äldre att bo i. Vi ser att närheten mellan våra verksamheter kan ge möjlighet till givande samarbeten, bland annat om aktiviteter för äldre. Detta symboliska spadtag visar på vår goda samverkan mellan offentligt och privat när vi utvecklar äldreomsorgen, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

Vid spadarna: Bigitta Sundman (M) först vice ordförande, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura Fastigheter, Robert Nibelius, ordförande tekniska nämnden, Hanna Bocander, ordförande kommunstyrelsen och Erik Carmestedt, arbetschef MVB Öst.