Student, här startar din karriär!

Vi söker ständigt nya talanger för att utveckla vårt företag, är du en av dem?

Studerar du byggrelaterade utbildningar på universitet, högskola eller yrkesutbildningar erbjuder vi flera vägar in i företaget, både under och efter din studietid såsom praktik, examensarbete och traineeutbildning.

Praktik och sommarjobb

Studerar du vid högskola och universitet eller går en YH-utbildning kan du ansöka om praktik hos oss. Praktiken genomförs i huvudsak ute i själva produktionen och anpassas individuellt till hur långt du har kommit i din utbildning. Det är ett bra tillfälle att skaffa erfarenhet och att testa dina kunskaper. En praktikplats är en vanlig och meriterande väg till en anställning hos oss och som i många fall kombineras med studierna. Ansökan om praktik sker på våren. Går du en YH-utbildning kan du ansöka om praktik under hela året till respektive region. Kontaktuppgifter hittar du lite längre ner på sidan.

Du kan även ansöka om sommarjobb hos oss. Precis som vid praktik får du arbeta på något av våra projekt och bistå arbetsledningen på plats. Lönen följer branschens fastställda nivåer.

Ansökan till praktik och sommarjobb

Information om ansökan för praktik 2023 publiceras här i februari. Ansökan är ej möjlig innan informationen publicerats.

Du ansöker om praktik och sommarjobb till respektive region, se nedan. Ansökan ska innehålla ett personligt brev samt CV.

Examensarbete

Har du ett ämne du vill skriva om eller en idé som du vill utveckla? Du som studerar på högskola och universitet kan ansöka om att skriva ditt examensarbete hos oss. MVB bistår med en handledare på företaget som hjälper dig att utveckla tankarna bakom ämnet och som fungerar som ett bollplank under examensarbetets fortskridande.

Ansökan examensarbete

För ansökan kontaktar du respektive region nedan. Sätt "Examensarbete" som rubrik till ditt e-post. Din ansökan bör innehålla:

  • en kort beskrivning av dig/er som person.
  • var och vilken utbildning du/ni läser.
  • vad du/ni tänkte skriva om, er frågeställning eller er idé
  • vilken period du/ni planerar att skriva examensarbetet.
  • varför du/ni vill göra examensarbetet hos oss.

Frågor och adress för ansökan

Ansökan om praktik, sommarjobb eller examensarbete skickas till respektive region enligt nedan adress. Observera att ansökan om praktik publiceras här i februari 2023. Ansökan är ej möjlig innan informationen publicerats.

Region väst omfattar Hallands och Västra Götalands län (kontor i Varberg, Göteborg och Trollhättan)
Ansökan skickas till info.vast@mvbab.se
För frågor kontakta Amanda Svanström, HR/Utveckling på MVB Väst, e-post till Amanada

Region öst omfattar Stockholm och Mälardalen.
Ansökan skickas till student.ost@mvbab.se
För frågor kontakta Hanna Beijer, personalchef MVB Öst, e-post till Hanna

Region syd omfattar Skåne (kontor i Malmö, Helsingborg och Munka Ljungby)
Ansökan skickas till student@mvbab.se 
För frågor kontakta Fredrik Carlsson, personalchef MVB Syd. e-post till Fredrik

Vi ses på arbetsmarknadsdagarna!

Träffa oss personligen när vi besöker någon av landets arbetsmarknadsdagar på universitet, högskolor och yrkesutbildningar. För oss är det ett tillfälle att möta dig som kan vara vår framtida medarbetare och du har möjlighet att lära känna oss. Vår monter bemannas av medarbetare från olika delar av vår verksamhet och kan berätta hur det är att arbeta på MVB och vad vi har att erbjuda när det gäller trainee, praktik, examensarbeten och framtida jobb.

Vi medverkar vid följande arbetsmarknadsdagar 2023 (listan uppdateras efter hand):

  • Lund 8 februari  - Branschdagen, LTH
  • Stockholm 9 februari  - LAVA, KTH
  • MässING, 2 mars - LTH Campus Helsingborg
  • KYH yrekshögskola, Malmö 21 mars