MVB bygger ny Life Science-fastighet i Solna

28 juni, 2018

Vitartes har valt byggföretaget MVB som totalentreprenör för en ny fastighet som ska uppföras i Hagastaden, granne med nya S:t Eriks Ögonsjukhus. Projektet, som startar omgående, har ett ordervärde på 316 Mkr med option på ytterligare 106 Mkr.

Den nya fastigheten, Kv. Princeton, och den redan påbörjade grannfastigheten, Kv. Patienten, ingår i Vitartes projekt Scandinavian Life Center som kommer att erbjuda lokaler för vård, forskning, och utbildning i den framväxande innerstadsdelen Hagastaden i Stockholm/Solna. Stadsdelen, som är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt, är tänkt att bli ett världsledande kunskapscentrum för forskning inom Life Science där Karolinska Institutet, Stockholms universitet och KTH ingår.

”Vi är oerhört stolta över att Vitartes har gett oss förtroendet att bygga Kv. Princeton. Det är ett prestigeuppdrag där vår kunskap i kombination med vårt entreprenörskap kommer väl till pass”, säger Per Ununger, Vd MVB Öst.

”Att MVB Öst får förtroendet att genomföra projektet beror framförallt på att de under anbudsskedet visat en stark laguppställning med gedigen kompetens och erfarenhet av att bygga stora komplexa projekt”, säger Håkan Karlsson, teknisk direktör på Vitartes.

MVB har idag flera större projekt på gång i Stockholmsområdet, bland annat ombyggnaden av två fastigheter till boutiquehotellet Bank Hotel i centrala Stockholm, Hjorthagshallen i Norra Djurgårdsstaden samt den nya bandyhallen på Gubbängens IP i Hägersten.

Ny Kv. Princeton omfattar 27 000 kvm (BTA) och ska vara inflyttningsklart i november 2020.