MVB bygger nya TV-studios åt Warner Bros i Göteborg

Nya skräddarsydda lösningar när MVB bygger studios för Warner Bros TV- och filmproduktion som flyttar till ny fastighet i Gamlestan i Göteborg.


28 oktober, 2022

Sommaren 2023 får Bingolotto och Postkodmiljonären nytt hem när produktionsbolaget Warner Bros i Göteborg flyttar till ny adress. I samband med flytten kommer den befintliga fastigheten som ägs av Svenska Hus därför att genomgå en total ombyggnad för att anpassas till Warner Bros verksamhet. Bland annat kommer helt nya skräddarsydda studios byggas, framtagna tillsammans med MVB för att möta kraven för TV- och filmproduktion. Förutom studios och kontor skapas även ett snickeri och specialrum för bland annat redigering. Entreprenaden medför även en förstärkning av marken då husets fasad kommer att ligga bara 50 cm från Göta älvs kant. Den närliggande tågrälsen medför också att ljudkraven i huset är extra höga.

– Nu är vi äntligen i gång. Vi påbörjade projekteringen tillsammans med Svenska Hus i våras och har väntat på startbeskedet. Att få vara en del av Sveriges framtida TV- och filmproduktion känns så klart väldigt kul. Framför oss har vi ett spännande projekt där vi ska ge Warner Bros de bästa förutsättningarna för sin verksamhet, säger Henrik Ljungdahl, VD MVB Väst.

Henrik Sjölin är Fastighetsutvecklingsansvarig i Göteborg för Svenska Hus

 – Vi har gjort många projekt med MVB och hela vårt upplägg bygger på förtroende. Jag litar på att MVB gör de bästa valen i produktionsfrågor samtidigt som jag försöker vara noggrann med att förmedla kundernas önskemål på bästa sätt till projektgruppen. Ett arbetssätt som visat sig fungerat väldigt bra och har bidragit till varför vi har så nöjda kunder.

Warner Bros Sverige är ett av landets största produktionsbolag och producerar program som ”Bingolotto”, ”Postkodmiljonären”, ”Lotta på Liseberg”, ”Bachelor”, ”Jills Veranda” och en rad dramaproduktioner.