Tobias Lundberg utses till ny VD i MVB Öst AB

Styrelsen i MVB har utsett Tobias Lundberg som ny VD i MVB Öst. Tobias tillträder sin nya roll omgående och ersätter Per Ununger som efter 20 år övertar rollen som koncernens styrelseordförande.


22 mars, 2021

Styrelsen i MVB har utsett Tobias Lundberg som ny VD i MVB Öst. Tobias tillträder
sin nya roll omgående och ersätter Per Ununger som efter 20 år övertar rollen som koncernens styrelseordförande.

Tobias Lundberg är utbildad civilingenjör från Väg- och Vattenbyggnad vid KTH och har
haft olika befattningar inom MVB Öst i mer än 17 år, från starten som praktikant till rollen
som entreprenadingenjör, arbetschef och entreprenadchef. För två år sedan blev han utnämnd
till vice VD.

– Tobias är ett lysande exempel på den karriärsutveckling som finns inom MVB och hur vi inom företaget månar om våra medarbetare och den familjekänsla vi har byggt upp. Tobias har de rätta förutsättningarna för att utveckla bolaget vidare med sin gedigna erfarenhet och kunskap om bolaget, marknaden, kunderna och byggprocessen, säger avgående styrelseordförande Sture Kullman.

– Det känns inspirerande att anta utmaningen som VD och fortsätta utveckla våra affärer och kundrelationer i regionen. MVB har ett gott renommé på marknaden, vilket är något som jag ska fortsätta förvalta för att ytterligare stärka vårt varumärke. Det kommer även att vara en stor tillgång att fortsättningsvis ha Per som bollplank i egenskap av hans nya roll som ordförande, säger Tobias Lundberg.

I samband med styrelsemötet avgår Sture Kullman som styrelsens ordförande och fortsätter sitt engagemang i MVB-koncernen som styrelseledamot.

MVB Öst har de senaste 20 åren gått från en omsättning på 100 miljoner till dagens dryga
1 miljard. Bolaget har vunnit flera utmärkelser och byggt många prestigefyllda projekt såsom Bank Hotel, Securitas HK och pågående Kv. Princeton i Hagastaden. I dagarna utnämndes MVB:s projekt Stockholm Norvik Hamn till Årets Bygge 2021.