MVB bygger 46 000 kvm stor logistikfastighet i Åstorp

MVB får uppdraget att bygga Panattonis nya fastighet i Skåne.


7 juni, 2023

Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, genomför ytterligare ett stort projekt med strategiskt läge i södra Sverige. MVB har kontrakterats som byggentreprenör.

–Vi ser fram emot att tillsammans med Panattoni utveckla en modern industrifastighet för logistik. Fastigheten kommer att byggas med höga krav och miljöcertifieras enligt Breeam Excellent, vilket ligger i linje med både Panattonis och MVB:s arbete kring hållbarhet, säger Thomas Ellkvist, VD på MVB Syd.

Panattoni har haft en snabb och handlingskraftig start på den svenska marknaden vilket etablerat dem som en tung aktör med flera projekt i framför allt i mellersta Sverige. Nu har företaget skrivit avtal med Södervidden Fastigheter på 77 000 kvm i Åstorp med bästa skylt- och logistikläge längs med E4. På fastigheten har MVB fått uppdraget att uppföra en byggnad om 46 000 kvm för logistik alternativt lättare industri.

–Vår plan har från start varit att erbjuda logistikfastigheter inom den så kallade gyllene triangeln; Stockholm, Göteborg och Skåne. Helsingborgsregionen med anknytning till Köpenhamn och resten av kontinenten är ett väldigt viktigt logistikläge samtidigt som logistik- och industrifastigheter är en bristvara i södra Sverige. Med fastigheten i Åstorp och dess utmärkta läge tar vi nu nästa steg i vår etablering i södra Sverige. Här kommer vi inom kort att kunna erbjuda hyresgäster helt nya och flexibla lagerlokaler från ca 5 000 kvm och uppåt, säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

Byggstart är planerad till juni med beräknad inflyttning i september 2024.

– Projektet har en kort byggtid men vi har stor erfarenhet av att bygga stora, komplexa projekt i högt tempo. Nu ska vi se till så att vi levererar en riktigt fin och funktionell fastighet, säger Thomas Ellkvist.

Bild: Panattoni

För ytterligare frågor kontakta:

Thomas Ellkvist
Vd, MVB Syd
040-32 17 05, thomas.ellkvist@mvbab.se

Pressmeddelande Panattoni