MVB bygger nästa etapp på Varbergs stadshotell & Asia Spa

Varbergs Fastigheter har gett MVB i uppdrag att tillskapa fler spaupplevelser genom ytterligare om- och tillbyggnader på Varbergs Stadshotell & Asia Spa.


25 april, 2022

Den första delen av om- och tillbyggnaden på Varbergs Stadshotell & Asia Spa med bland annat ett orangeri och nytt avslappningsrum färdigställdes i början av året. Nu påbörjas nästa etapp där det ska byggas en ny inglasad gångbro mellan byggnaderna som skapar förbindelse mellan den befintliga spaverksamheten och en ny takbyggd solterrass med bland annat utomhuspool och bastu. I entreprenaden ingår även renovering av fastighetens fasad med fönsterbyten för att säkerställa byggnadens långsiktiga kondition.

-Vi har haft ett fint samarbete med Varbergs Fastigheter och Varbergs Stadshotell & Asia under den första om- och tillbyggnaden. Nu ser vi fram emot nästa etapp där vi tillsammans skapar förutsättningar för en vidareutveckling av hotell- och spaverksamheten, säger Mattias Kågeby, regionchef MVB Väst.

Stadshotellet ritades av arkitekten Ola Anderson och invigdes 1902. Hotellverksamheten har varit i gång sedan dess, även om byggnaden har haft många andra verksamheter under tiden. Byggnaden har under åren genomgått diverse renoveringar, till- och ombyggnader dels för upprustning, dels för att anpassa de verksamheter som inhysts i lokalerna. Varbergs Fastigheter förvärvade huset 1970 och sedan 1994 drivs Varbergs Stadshotell & Asia Spa av Lars-Olof Oskarsson och Anna Riis. 2001 tillkom spaavdelningen med influenser från Asien.

Den nya om- och tillbyggnaden påbörjas under april och beräknas vara klar i december 2022.

Bild visar etapp 1.