MVB uppför ny citynära logistikfastighet åt Core

28 mars, 2019

Fastighetsbolaget Corem Property Group AB har gett MVB i uppdrag att bygga en ny lagerbyggnad med högt ställda miljökrav i Järfälla.

Projektet Veddesta 2:79 omfattar nybyggnation av en lagerlokal i tre plan om 16 900 kvm. Genom en utformning som möjliggör att bygga lagret i flera våningar, skapas ett effektivt utnyttjande av mark i ett citynära läge. Fastigheten kommer även att få en utpräglad miljöprofil som motsvarar de krav och behov som kommande hyresgäst har på en modern logistikbyggnad.

Veddesta 2:79 har ett mycket bra läge för logistikverksamhet med närhet till såväl centrala Stockholm som till de strategiska trafiklederna E18 och den kommande E4 Förbifart Stockholm. Byggnaden beräknas vara klar i slutet av det första kvartalet 2021, då transportföretaget MTAB Sverige AB flyttar in med sin verksamhet.

– Vi ser fram emot vårt samarbete med Corem i skapandet av framtidens logistikbyggnad där funktion och miljö går hand i hand. Projektet passar väl in i vår strategi för ett hållbart byggande, säger Per Ununger, VD MVB Öst.