Hovås Hills, Göteborg

På uppdrag av Sverigehuset i Göteborg AB har MVB uppfört två exklusiva flerbostadshus med lägenheter i hög standard och med närhet till hav och skog.

Hovås Hills i Göteborg är en del av en ny levande stadsdel där närheten till båda service och naturen skall vara en självklarhet. Projektet omfattade två hus med totalt 57 lägenheter med underliggande garage samt en gemensam relaxavdelning. Bostadsrätterna är i storlekarna 2-4 r o k och alla lägenheter har enskilda balkonger och stora glaspartier som släpper in gott om ljus från väst. Lägenheten längst upp har en enskild takterrass och de flesta lägenheter har utsikt över havet.

De två husen på Uggleberget är de högst belägna tomterna i hela området. Arkitekturen är modern och konstruerad på ett sett som får dem att smälta in i bergssluttningen. Fasaden består av tegel och plåt vilket kommer att ge ett spännande inslag till omgivningen.

Husen vetter mot väst, vilket ger maximalt med sol och samtidigt utsikt över havet. Fastigheterna är försedda med ytor som kan samutnyttjas av de boende. Detta innefattar en stor gemensam takterrass, en relaxavdelning med bastu och garage med tillgång till hiss för alla som bor i huset.

Husen var klara för inflyttning hösten 2018.