Kv Kilen, Kävlinge

MVB har på uppdrag av Riksbyggen byggt 53 nya lägenheter i Kävlinge.

Kävlinge är en kommun i tillväxt och behovet av bland annat seniorbostäder är stort, då fler äldre vill byta sin villa till en mer lättskött bostad. Det nya huset med lägenheter ligger där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan, mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek. Matbutiker och kommunikationer finns också i närheten. Lägenheterna är i storleken två till fyra rum, alla med stora fönsterpartier och generös takhöjd.

Riksbyggens Bonum seniorboende är ett koncept som funnits i över tio år. Idag finns över 1 000 Bonumbostäder. Bonum vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. Konceptet bygger på att de boende har tillgång till en rad praktiska tjänster, från montering av hyllor till vattning av blommor när man är bortrest. Sociala aktiviteter är också en viktigt del och det kommer att finnas en boulebana och ett lusthus med grillplats på innergården och en gemensamhetslokal för sociala aktiviteter.

Huset är byggt för att klara certifieringskraven Miljöbyggnad Silver och det färdiga projektet ska bidra till den biologiska mångfalden. Huset var inflyttningsklart under våren 2021.