Första etappen invigd på Maglehill i Höör

30 januari, 2024

Bandklippning och rundvandring när Höörs nya SÄBO (särskilt boende) invigdes i stadsdelen Maglehill.

Nu drar verksamheten i gång på det särskilda boende med inriktning på demenssjukdomar som MVB byggt i samverkan med Höörs kommun. Förutom boendets 56 lägenheter utrustade med smarta lösningar som höj och sänkbara köksbänkar och toalettstolar, ryms även generösa gemensamhetsytor, aktivitetsrum, ljusrum, träningsrum och vinterträdgård.

William Hallin är arbetschef på MVB:

– Tillsammans med Höörs kommun började vi med ett tomt papper, många idéer och en kravlista. Efter ett fint samarbete med alla involverade känns det väldigt kul att vi nu kan inviga den första delen, ett särskilt boende skapat för att ge trygghet och en rik vardag för de boende men också en bra arbetsmiljö för personalen.

Äldreboendet är den första etappen i stadsdelen Maglehill där MVB även bygger en förskola, skola och en idrottshall. Alla verksamheterna ligger nära varandra med gemensam utemiljö för att bidra till ökad integration mellan äldre och yngre.

Maglehill är Höörs kommun största investering hittills och när stadsdelen är färdigbyggd beräknas ca 1300 personer bo i området.

Invigningstal av Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun som även klippte bandet samt Jesper Sundbärg, vd Höörs kommun. Efteråt bjöds inbjudna på en rundvandring i lokalerna.

Läs mer om projekt Maglehill