MVB bygger 20 nya hyresrätter på innergård i Vasastan i Stockholm

Antalet hyresrätter i Stockholms innerstad blir fler. Nu står det klart att MVB bygger en gårdsfastighet i Vasastan på uppdrag av fastighetsbolaget Wallfast AB. Huset byggs med massiv trästomme och kommer innehålla 20 lägenheter.


14 februari, 2023

Fastighetsägaren och förvaltaren Wallfast utökar sitt bestånd av bostäder. På innergården vid Karlbergsvägen 49 i Stockholms innerstad har MVB fått uppdraget att uppföra en ny fastighet med 20 hyresrätter.

Totalt innefattar projektet lägenheter i storlekarna 36 – 86 kvm fördelade på sex plan, där husets stomme produceras helt i korslimmat trä. I samband med bygget rivs det befintliga gårdsbjälklaget samt källare för att sedan återbyggas och utgöra grunden för den nya stommen. Fastigheten projekteras för att möjliggöra miljöcertifiering enligt Svanen.

Stockholm har i dag ett stort behov av nya bostäder i allmänhet och nya hyresrätter i synnerhet. Att då öka vårt bestånd av nyproducerade och miljöprofilerade lägenheter i Stockholms innerstad gör det här projektet extra välkommet. Med MVB får vi en partner som har en lång erfarenhet från liknande projekt och kunskapen att bygga på ett hållbart sätt, säger Joakim Bejtoft, Chef Byggprojekt Wallfast.

Det här projektet har en tydlig inriktning på hållbarhet i form av materialval och höga krav på energieffektivitet. Något som är en förutsättning för ett långsiktigt byggande och linjerar väl med Wallfast och MVB:s fokus på just hållbarhet. Wallfasts långa erfarenhet av fastighetsförvaltning i kombination med vår byggkunskap bådar för ett fint samarbete och ett lyckat projekt, säger Erik Carmestedt, arbetschef MVB Öst.

Fastigheten beräknas stå klar i augusti 2024.