MVB bygger Ärtans förskola i Malmö

Stadsfastigheter har gett MVB i uppdrag att bygga nya Ärtans förskola i Kroksbäcksparken i Malmö. Ordervärdet är på 44,8 miljoner kronor.


26 november, 2020

Malmö stad fortsätter sin strategiska och långsiktiga utbyggnad av förskolor och platser i kommunen för att tillgodose det ökade behovet. I planerna ligger såväl nyproduktion som utbyggnad av befintliga förskolor. Ärtans förskola är en av de nya skolorna som nu påbörjas för att stå klar under första kvartalet 2022.

Ärtans förskola kommer att rymma sex avdelningar för totalt 120 barn. Skolan är ritad av Arkitektgruppen i Malmö och byggs i vinkel med en huvudbyggnad i två plan. Fasaden teglas i två olika nyanser för att smälta in i den kringliggande parkmiljön. Kulör och lekfullhet adderas genom utdragna fönsterkarmar av glaserat tegel samt av runda fönster i olika storlekar som associerar till förskolans namn. Skolans totala yta blir ca 1 800 kvm.

– Skolprojekt har blivit lite av en specialitet för oss på MVB. Genomförda projekt har gett oss stor kunskap om vad som krävs för att skapa en bra, kreativ och trygg miljö för såväl personal som för barnen. Erfarenheter som vi tar vi med oss in i detta projekt. Nu ser vi fram emot ännu ett givande samarbete med Stadsfastigheter och att tillsammans bygga en hållbar förskola för många generationer framåt, säger Thomas Ellkvist, vd MVB Syd AB.

MVB har i Malmö under de senaste åren bland annat byggt Tröskverkets förskola på Limhamn, Annebergsskolan vid Borgmästargården och Rönneholms förskola vid Fridhem. Nyligen påbörjades ombyggnaden av Slottstadens skola och i nordöstra Skåne har MVB för närvarande tre pågående skolprojekt.