MVB tecknar flerårigt samarbetsavtal med AB Vänersborgsbostäder

Vänersborgsbostäder har efter genomförd offentlig upphandling skrivit ett flerårigt samarbetsavtal med byggföretaget MVB. Avtalet gäller såväl nybyggnation som ombyggnationer inom Vänersborgsbostäders fastighetsbestånd under de kommande fyra - fem åren och har ett uppskattat ordervärde på ca 450 miljoner kronor. Projekten kommer att genomföras i samverkan och påbörjas omedelbart.


18 oktober, 2019

Vänersborgsbostäder har efter genomförd offentlig upphandling skrivit ett flerårigt samarbetsavtal med byggföretaget MVB.

Avtalet gäller såväl nybyggnation som ombyggnationer inom Vänersborgsbostäders fastighetsbestånd under de kommande fyra – fem åren och har ett uppskattat ordervärde på ca 450 miljoner kronor. Projekten kommer att genomföras i samverkan och påbörjas omedelbart.

– Det känns bra att anlita MVB som delar vår vision om att skapa attraktiva och hållbara bostäder i Vänersborg. Detta blir ett långsiktigt samarbete där vi kan ta tillvara på våra olika kompetenser för att få till prisvärda hyresbostäder i Vänersborg, säger Gunnar Johansson, vd AB Vänersborgsbostäder.

AB Vänersborgsbostäder äger drygt 3 250 lägenheter samt många företags- och affärslokaler runt om i Vänersborgs kommun och är den största aktören på Vänersborgs bostadsmarknad. Kommunen har ett flertal byggprojekt som ska påbörjas däribland ombyggnation av en radhusbyggnad på Poppelvägen samt nybyggnation av lägenheter i kvarteret Haren.

– Vi ser fram emot ett riktigt spännande och givande samarbete med Vänersborgsbostäders organisation. Med de boende i fokus ska vi tillsammans skapa trygga, tillgängliga och attraktiva boendemiljöer med stort socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbarhetstänk, säger Mikael Andreasson, Regionchef MVB Astor Bygg.

MVB har en stark förankring i region Trestad/Skaraborg och har flera pågående projekt i området bland annat nyproduktion av Ramnerödsskolan i Uddevalla samt vårdboendet Stjärtmesen och Vällingklockans förskola i Trollhättan. Under året har MVB färdigställt nybyggnationen av Belfragegatans förskola och ombyggnationen av Mulltorps skola i Vänersborg

Bild fr vänster: Gunnar Johansson, vd AB Vänersborgsbostäder, Håkan Dahlberg, projektchef MVB Astor Bygg, Jan-Eric Borgmalm, projektledare Vänersborgsbostäder samt Mikael Andreasson, regionchef MVB Astor Bygg.

Foto Åsa Johansson, Vänersborgsbostäder