Uddevalla nästa för MVB

MVB etablerar sig i Uddevalla


10 december, 2018

MVB:s bolag i Västra Götaland, MVB Astor Bygg, fortsätter att växa och satsar på att etablera och utveckla verksamheten i Uddevalla. Nu påbörjas det första steget i och med byggandet av det nya gruppboendet Vildvinet för Uddevalla kommun.

MVB Astor Byggs verksamhet i region Trestad har fram tills nu bland annat omfattat stora skolprojekt i Lidköping, Trollhättan och Vänersborg. Nu står Uddevalla på tur där MVB hoppas på många byggprojekt och därigenom även skapa fler arbetstillfällen för kommunen.

– Vårt mål är att fortsätta expandera i regionen och öka vår lokala närvaro med fler projekt. Uddevalla är en kommun i tillväxt med ökat antal invånare varje år. Behovet av fler bostäder, skolor och vårdboende kommer därför vara stort. Vår kunskap om hållbart och effektivt byggande kommer här väl till pass och vi ser fram emot att vara en del av stadens utveckling, säger Mikael Andreasson, Regionchef för MVB Astor Bygg.

Projektet Vildvinet omfattar sex lägenheter med individuella uteplatser samt gemensamt kök, sociala ytor och personalrum. Fastigheten byggs i två plan med en boyta på totalt 850 kvm. Lägenheterna byggs flexibla och med extra höga krav på bland annat ljud och säkerhet för att tillgodose verksamhetens framtida behov. Gruppboendet kommer vara inflyttningsklart under våren 2020.