Byggstart för nytt koncernprojekt i Bandhagen

Gemensamt spadtag för MVB:s och Svenska Hus byggprojekt i Bandhagen.


18 november, 2021

I samverkan bygger Svenska Hus och MVB 170 nya hyreslägenheter i Bandhagen söder om Stockholm. I dag togs ett gemensamt första spadtag för projekt Småbildskameran 1.

Småbildskameran 1 är en del av ett exploateringsområde i Bandhagen strax söder om Stockholm. Efterfrågan på nya hyresrätter i området är hög och för cirka ett år sedan fick fastighetsutvecklaren Svenska Hus, som redan äger ett flertal bostadshus i anslutning till området, grönt ljus för att bygga ytterligare 170 hyreslägenheter. Tillsammans med systerbolaget MVB började arbetet med att ta fram bygghandlingar och i dag var det dags att sätta igång produktionen.

Projektet är ett samarbete mellan bolagen i familjekoncernen Gullringsbo Egendomar där Svenska Hus är fastighetsutvecklare och förvaltare, MVB är byggentreprenör, Wangeskog är maskinuthyrare och ANLAB är markentreprenör. Genom koncernsamarbetet utnyttjas respektive bolags kompetens på ett optimalt sätt i projektet.

Visionen för den nya fastigheten, som fördelas på sex trapphus om sex till tio våningar, är att tillsammans med kommande bebyggelse i kvarteret, bilda en urban och modern karaktär i den befintliga stadsbilden. Inflyttning kommer att ske successivt med start i slutet av 2023.

Dagens spadtag togs gemensamt från vänster i bild av Niklas Gahm, Fastighetsutvecklingsansvarig Svenska Hus, Erika Hellman, VD Gullringsbo Egendomar och Tobias Lundberg, VD MVB Öst.
På plats var även flera representanter från såväl Gullringsbo Egendomar, MVB, Svenska Hus, Wangeskog och ANLAB.