Första spadtaget för nya hyreslägenheter i Kv. Mars i Ängelholm

Första spadtaget för nya hyreslägenheter i Kv Mars i Ängelholm.


16 november, 2021

Idag togs det första spadtaget för 39 nya hyreslägenheter i kvarteret Mars i Ängelholm. Entreprenaden sker i samverkan mellan Melin Fastigheter och MVB.

Projektet innebär en förtätning av kvarteret och består av nyproduktion av tre nya huskroppar med 10, 13 respektive 16 lägenheter som byggs till på den befintliga fastigheten. De nybyggda delarna är på ca 3 800 kvm och kommer bestå av i huvudsak tvåor och treor där den översta lägenheten på respektive huskropp blir en takvåning med egen terrass. Övriga lägenheter förses med inglasade balkonger.

– Den här dagen har vi väntat länge på och det är riktigt kul att vi nu är i gång. Intresset för de nya lägenheterna är stort och det känns bra att vi kan erbjuda fler att flytta till området som ligger perfekt placerat med sin närhet till köpcentrum, skolor och kommunikation, säger Håkan Svensson, vd för Melin Fastigheter.

– Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Melin Fastigheter. Projektering och planering har pågått en tid men nu äntligen får vi sätta spaden i jorden och realisera projektet. Det kommer att bli riktigt fina lägenheter som kommer att stå klara våren 2023, säger Marcus Forsmark, arbetschef på MVB Syd.

Dagen spadtag togs av MVB:s vd Thomas Ellkvist, Melin Fastigheters vd Håkan Svensson samt Melin Fastigheters kommunikatör Ulrika Alsterfjord med sonen Karl samt förvaltare Christer Gunnarsson.

I bild från vänster: Christer Gunnarsson, Karl, Ulrika Alsterfjord, Håkan Svensson – alla från Melin samt Thomas Ellkvist från MVB.