MVB bygger ny skridsko- och bandyhall i Stockholm

31 maj, 2018

Nu ska fler stockholmare få tillgång till skridskosporterna. Detta sedan Fastighetskontoret för Stockholm stad gett MVB Öst i uppdrag att bygga den nya skridsko- och bandyhallen vid Gubbängens IP. Ordern är värd 135 miljoner kronor.

Det råder stor brist på ishallar i Stockholm. Idag finns enbart ishockeyhallar. Bandyn och övriga skridskosporter har därför länge önskat en egen hall. Nu är den äntligen på gång. Efter diverse förseningar har MVB fått klartecken att påbörja bygget av den nya skridsko- och bandyhallen på Gubbängens IP i södra Stockholm. Genom den nya hallen får skridskoidrotterna ökade förutsättningar att växa, samtidigt som träningsmöjligheterna för aktiva inom bandy och skridsko förbättras och säsongen förlängs.

– Vi är glada över att Fastighetskontoret gett MVB förtroendet att bygga ännu en sporthall. Det är ett spännande projekt och en efterlängtad hall bland idrottsutövarna. Det känns skönt att vi äntligen kan komma igång. Det kommer bli en riktigt fin hall, säger Per Ununger, VD MVB Öst.

Hallen kommer att ha en yta på 80 x 120 meter och bli 25 meter hög. Framtagandet av hallens arkitektur och utseende har varit viktig för att förstärka Gubbängens IP som ett offentligt rum och för att ge idrottsplatsen en starkare identitet. Projekteringen påbörjas så snart som möjligt. Den nya hallen beräknas vara klar april/maj 2020. MVB bygger även den nya idrottshallen på Västberga IP samt nya Hjorthagshallen i Norra Djurgårdsstaden.