Start för byggandet av det första konceptboendet i Ängelholm

29 maj, 2018

Nu börjar vi bygga det första av tio energieffektiva modulhus i Ängelholm. Första spadtaget uppmärksammades i Helsingborgs Dagblad.

HD 29 maj 2018
En lucka bland husen på Helsingborgsvägen är på väg att fyllas. Här ska det första av tio koncepthus byggas, med plats för kommunanvisade flyktingar och senare kanske studenter. Mittemellan Södra industriområdet och det nya bostadsområdet Fridhem byggs nu kommunens första koncepthus.

Det handlar om ett energieffektivt modulhus med plats för fyra mindre lägenheter som i det första läget kommer att användas för att kunna erbjuda boende till de flyktingar som har blivit anvisade till kommunen.

– Vi fick veta att det finns ett visst behov av små lägenheter spritt på olika håll i kommunen. Nu har vi tio koncepthus på gång och det här blir det första, inledde Ängelholmshems vd Benth Jensen talet vid måndagens första spadtag.

På tur efter Helsingborgsvägen står de fyra husen på Klockarevägen i Strövelstorp medan överklagandeprocesser pågår för de övriga fem koncepthusen som är planerade i Hjärnarp och i Össjö.

Förhoppningen är att alla tio husen ska kunna stå klara i februari 2019 och det första vid Helsingborgsvägen redan till årsskiftet.

Bild: Första spadtaget för det första koncepthuset togs av kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S), Ängelholmshems ordförande Arne Jönsson (S) och Thomas Ellkvist, Vd på MVB SYD.