Jaguar Land Rover, Malmö

MVB fick på nytt förtroendet att skapa Förenade Bil-gruppens nya bilhall åt Jaguar Land Rover i Malmö. Projektet omfattade försäljningsytor, verkstad samt kontor enligt ett helt nytt koncept.

2005 inleddes ett samarbete med Förenade Bil då en ny stor BMW- anläggning uppfördes i utkanten av Malmö. Tio år senare var det dags för BMW i Lund att flytta till nya lokaler. MVB fick nytt förtroende av Förenade Bil och utförde en om- och tillbyggnad. Nu har vi färdigställt det tredje gemensamma projektet, en ny bilhall för Jaguar Land Rover. Den nya anläggningen  är byggd efter ett helt nytt koncept från Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover ägs sedan 2008 av indiska Tata Motors. Från och med sommaren 2016 är Förenade Bil exklusiv återförsäljare med auktoriserad service för Jaguar Land Rover i Skåne. Den nya anläggningen är en Jaguar Land Rover fullserviceanläggning på drygt 7 000 kvm tomtyta med 2 500 kvm byggnadsyta på Djurhagegatan i Malmö. Här finns ett exklusivt showroom för Jaguar respektive Land Rover, toppmodern verkstad samt reservdelslager med accessoarshop.

Huset är grundlagt på borrplintar med stålstomme, mellan bjälklag av HDF och takbjälklag av TRP. Ytterväggar består av sandwichelement av PIR, på större delen av byggnaden har vi monterat aluminiumkomposit i två olika kulörer som tillsammans med stora glaspartier utgör fasaden. Bilhallen invigdes oktober 2017.