Första spadtag för kontorshuset Eden i Malmö

Tisdagen den 12 november togs det första spadtaget för att markera byggstarten av Eden, Kungsledens nya kontorsbyggnad i Hyllie, Malmö.


13 november, 2019

I spadarna höll (från vänster i bild) Thomas Ellkvist vd för MVB Syd, Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, Niklas Lénart, vd för Quick Office och Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Malmö Stad

​”Det känns fantastiskt bra att få sätta igång arbetet med att bygga Eden. Det är inte bara vår första nyproduktion av moderna kontor, utan även första gången vi tillämpar vårt eget koncept Symbiotic Building som handlar om att skapa platser med människors hälsa och välbefinnande i absoluta fokus”, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

”Eden passar väl in i Hyllie och bidrar till att förverkliga visionen om den blandade stadsdelen med en stark hållbarhetsprofil”, säger Britt-Marie Fagerström, exploateringsingenjör och projektledare på Fastighets- och gatukontoret på Malmö Stad.

Inflyttning i Eden beräknas påbörjas under andra kvartalet 2021. Byggnaden kommer även att certifieras enligt LEED (minst guldnivå) samt The Well Building Standard.

Ett 40-tal personer närvarade vid första spadtaget, bland dem fanns representanter från hyresgäster, entreprenör, beställare och Malmö stad.

Foto Urszula Striner.

Läs mer om Eden här.