MVB bygger Malmös första utomhus parkouranläggning

MVB har fått i uppdraget att anlägga Badhusparken i stadsdelen Hyllie i Malmö med bland annat Malmös första utomhus parkouranläggning.


27 april, 2021

Malmö stad har gett MVB i uppdrag att bygga ut Badhusparken i Hyllie. I parken anläggs bland annat Malmös första parkouranläggning för utomhusbruk.

Malmö stad fortsätter att utveckla stadsdelen Hyllie som ett område med stort miljöfokus och med visionen att vara Öresundsregionens klimatsmartaste område. Som en del i detta byggs Badhusparken ut med en utomhus parkouranläggning som blir Malmös första i sitt slag.

Parken, som ligger vid Hylliebadet, kommer förutom parkouranläggning även att rymma streetbasket, pingisbord, picknickyta, ett större torg samt en djungeltemalekplats. Parken kommer att anslutas till den befintliga skateanläggningen.

– Badhusparkens utbyggnad kommer att bidra till att Hyllie berikas med både mer grönska och nya aktivitetsmöjligheter. Det känns riktigt bra att MVB är delaktig i att skapa nya utomhus-miljöer som många Malmöbor kan nyttja. Inte minst i dessa tider när fler är hemma och behovet av grönområden i närmiljön har blivit allt viktigare, säger Thomas Ellkvist, vd MVB Syd AB.

MVB:s markavdelning har flera anläggningsprojekt på gång i Malmö, bland annat Hyllie Stadsdelspark om ca 9 000 kvm med invigning till midsommar och Elisedal. Det senare omfattar 19 hektar av terrassering och nybyggnad av gator som en del i exploateringen av den nya stadsdelen vid Jägersro. I Hyllie bygger MVB även Ärtans förskola och kontorshuset Eden
för Kungsleden.

Nya Badhusparken invigs i oktober 2022. Ordervärdet är ca 23 miljoner kronor.

Läs mer om projektet här