Förskolemodell återanvänds när MVB bygger nytt på Limhamn

23 maj, 2018

Flera förskolor i Malmö har byggts enligt Malmös Stads ”förskolemodell”. Byggbolaget MVB har nu fått i uppdrag att bygga ännu en, Tröskans förskola på Limhamn.

Malmö är Sveriges snabbast växande storstad. Behovet av förskoleplatser ökar ständigt i takt med att innevånarantalet ökar. Malmö Stads framtagna byggmodell för förskolor, är ett sätt att korta byggtiden och skapa en kostnadseffektiv byggprocess. Maria förskola i Sorgenfri och Granbackens förskola i Riseberga är exempel på skolor där man utgått från samma grundritning och bara anpassat dem till byggkraven för respektive tomt. Nu har MVB fått uppdraget att bygga ytterligare en enligt samma princip, Tröskans förskola på Limhamn.

Förskolorna har stort fokus på miljö och hållbarhet. Bland annat är utomhusmiljön en viktig del i verksamheten och skolorna har odlingsträdgård och/eller intilliggande park för att utmana och stimulera barnens alla sinnen. Tröskans förskola på Limhamn kommer att byggas intill Elinelundsparken som integreras i skolans utemiljö.

  • Har man hittat ett vinnande koncept för utformning av förskolor, finns det ingen anledning att uppfinna hjulet varje gång. Det är ett hållbart sätt som dessutom sparar pengar för kommunens invånare. Skolan kommer bli riktigt fin och vi ser fram emot att starta upp samarbetet med Malmö Stad, säger William Karlsson, arbetschef på MVB

Entreprenaden är värd 52,7 miljoner kronor och arbetet påbörjas omgående. Tröskans förskola ska vara inflyttningsklar oktober 2019 och kommer då att ha plats för 160 barn.