MVB och Panattoni har tagit sitt första gemensamma spadtag i södra Sverige

7 september, 2023

I juni gjorde Panattoni det första markförvärvet i Skåne på 77 000 kvm och igår sattes spaden i marken för projektet i Åstorp utanför Helsingborg. På platsen ska MVB bygga en toppmodern 46 000 kvm stor industri- och logistikfastighet där omtanken om miljön är en viktig faktor. På eventet hade ett 50-tal personer, däribland potentiella hyresgäster, samlats för att fira.

— Det är ett spännande projekt där vi tillsammans med Panattoni, Åstorps kommun och Södervidden skapar en riktigt fin och funktionell anläggning med miljöcertifiering BREEAM Excellens, säger Thomas Ellkvist, VD MVB Syd.

Panattoni, som är Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, har sedan sitt inträde på den svenska marknaden haft ambitiösa målsättningar om att blir marknadsledande på antalet utvecklade kvadratmeter och just nu har bolaget flera byggprojekt i gång, framför allt i Mälardalen men även Göteborg.

– Det är glädjande att Panattoni nu även är i gång med projekt i södra Sverige där vi ser en stor efterfrågan på industri- och logistikfastigheter. Läget med närhet till Köpenhamn och resten av kontinenten är väldigt attraktivt och snart kommer vi ha ett mycket fördelaktigt utbud av fastigheter inom den gyllene triangeln Stockholm, Skåne och Göteborg, säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD på Panattoni Sverige.

Med på plats under eventet var även Rudolf Tornerhjelm från Södervidden som Panattoni gjort markförvärvet av samt kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg.

– Det är väldigt positivt att Panattoni genom sin närvaro i Åstorp är med och bidrar till utvecklingen av näringslivet genom tillförsel av arbetstillfällen. Både under byggnationen och när lokalerna står klara. I Åstorp finns tillgänglig arbetskraft och bostäder men också goda pendlingsmöjligheter från resten av Skåne. Vi är helt enkelt redo, säger Peter Lindberg.

Omtanken om miljö har hela tiden varit en viktig faktor och för att göra området grönare kommer ett 30-tal ekar flyttas från Söderviddens ägor vid Vrams Gunnarstorp.

Hyresgästerna i anläggningen kommer att erbjudas helt nya och flexibla ytor med hållbarhetstänk från ca 5 000 kvm upp till 46 000 kvm (BTA). Fastigheten som ligger med skyltläge utmed E4 kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent och blir klar för inflyttning i september 2024.

Spadtaget från vänster i bild: Rudolf Tornerhjelm – Södervidden, Fredrik Jagersjö Rosell – VD Panattoni Sverige, Thomas Ellkvist – VD MVB Syd samt Peter Lindberg – kommunstyrelsens ordförande.

Panattoni, Åstorp | MVB (mvbab.se)